Vandskade, det kan du gøre for at undgå følgeskader

Vi har haft nogle dage med rigtig meget regn, der har betydet at kloakkerne ikke har kunnet følge med. Det har haft betydning for rigtig mange virksomheder, hvor det er gået ud over deres it-udstyr, men hvad kan du lige gøre når skaden er sket. Vi giver dig her et par gode råd til hvad du kan gøre for at undgå følgeskader når der er kommet en vandskade.

Vær hurtig

Er uheldet ude så gælder det om at være rigtig hurtig når der bliver oversvømmet, for jo hurtigere du reagere, jo mindre vil skaden blive. Det kan nemlig hurtigt blive en rigtig våd og dyr fornøjelse, hvis der kommer rigtig meget vand ind og du ikke får opdaget det i god nok tid, så du kan nå at forhindre at vandet spreder sig til resten af kontoret og især til dit it-udstyr, der næsten ikke vil være til at redde igen hvis det får alt for meget vand. Det er selvfølgelig en god ide at du har en forsikring, der forhåbentligt kan dække skaderne. Hører du i nyhederne eller ser du bare at nu kommer der rigtig meget regn og der kan risikeres at der kommer oversvømmelser, så tag hen på kontoret og prøv at lave en barriere af hvad du nu lige har, så du undgår at der kommer vand ind. Eller du kan sørge for at især dit udstyr, der ikke kan tåle vand kommer op i højden, så der skal rigtig meget vand til for at nå op til udstyret. En anden foranstaltning der kan være en god ide, er at have et kontor på en etage, hvor der skal rigtig meget vand for at kunne nå op til, så er du også sikker på at der ikke kommer nogen skade, medmindre vandet kommer oppefra.     

Kan it-udstyret reddes?

Er uheldet ude og du kommer ind mandag morgen og ser at det hele bare er oversvømmet, så kan det godt være at det kan være svært at redde dit it-udstyr. Normalt står computere på borde, eller i hvert fald skærmene gør, det er ikke sikkert at selve computeren gør. Det er meget forskelligt fra sted til sted, med hvilken type computer man har. Men i hvert fald så er it-udstyr meget sårbare overfor vand og hvis de får rigtig meget vand, så kan det være rigtig svært at redde igen også skal du ud og investere i nyt udstyr og det kan blive rigtig dyrt. Det du kan gøre, er at sørge for at computerne står på bordene, så de er hævet over gulvet og chancen er derfor mindre for at de bliver ramt. Sørg også for at ledninger helst undgår at ligge på gulvet så de ikke kortslutter.     

Husk forsikringen

Det er en rigtig god ide at have en forsikring der dækker dit udstyr og generelt din ejendom, hvis uheldet er ude, dit inventar er ødelagt og du skal ud og have nyt. Så skal du ikke selv betale det hele.  

Brug affugter   

Når du har fået alt vandet ud af dine lokaler, så kan det være en rigtig god ide, at bruge en affugter for den er med til at skabe et bedre indeklima igen og får alt fugten ud af lokalerne. For er der en høj luftfugtighed i lokalerne vil der kunne opstå svamp og mug, som kan ødelægge dine møbler og gøre dine medarbejdere syge.  J. Jensen har materiale udlejning, hvor deriblandt er en affugter som du kan leje, hvis uheldet skulle være ude og der er kommet vandskade.


Skriv et svar