Sådan får du en mobilvenlig hjemmeside ifølge eksperterne

I løbet af de sidste år konkurrencen til danske hjemmesider steget markant, både fra søgemaskinernes side og ikke mindst forbrugerne, der er blevet mere og mere kritisk. Et af de mest kritiske punkter er, at en hjemmeside i dag skal være mobilvenlig. Dette er et af de sværeste opgaver at løfte. Så hvis du kan nikke genkendende til dette, så kommer der her fire konkrete tips til fra det danske webbureau Teasolutions til, hvordan du kan få et mere mobilvenligt website.

1: Sørg for at din linkstruktur er den samme på hele sitet

Det første du bør få styr på, er din interne linkstruktur. Denne er afgørende for, at Google kan finde og indeksere dit website korrekt. Her er der stadig mange hjemmesider, der fjerner dele af indholdet på mobilversionen for at gøre det mindre indholds- og teksttungt.

Det kan også være, at man fjerner en footer eller en header. Men dette er ikke en god ide, da Google først og fremmest vil læse mobilversionen af dit website, hvorfor du IKKE må fjerne centrale dele af dit indhold, selvom det ser bedre ud. Hvis man ikke bryder sig om større mængder indhold, kan man indsætte tabs som folder sig ud, når man klikker på dem. Det kan Google godt forstå, og vigtigst af alt, det kan Google crawle.

2: Drop de mange plugins og hardcode dine funktioner ind i dit tema

En anden ting du bør gøre, er at skære kraftigt ned på antallet af dine plugins på dit website. Det gør både siden langsommere og kan give problemer med selve udseendet på hjemmesiden. Det kan medføre at forskellige elementer kommer til at ligge forkert på din hjemmeside, hvilket giver et dårligt førsteindtryk, hvilket afspejler sig i dårligere brugeradfærd.

3: Sørg for at implementere struktureret data på begge versioner af dit website

En tredje ting som du bør sørge for, er at få implementeret struktureret data på både dit mobilsite og ikke mindst på dit desktop-site. Dette er et punkt, hvor vi ser mange hjemmesider falde igennem. Det er meget ærgerligt da både priser og ikke mindst anmeldelser er nogle af de vigtigste ting man kan vise i sine søgeresultater, for at øge sin CTR og dermed også sin organiske trafik.

Hvis du ønsker at få flere gode tips til hvordan du kan få mere ud af dit eksisterende website, så kan du læse meget mere og få flere gode råd hos Teasolutions på denne side.

4: Brug multimedier i stedet for lange tekster

En sidste måde du kan få en bedre oplevelse på mobilen, er ved at bruge videoer og infografiker i dit indhold som et supplement til tekst. Lange tekster fungerer mindre godt på mobilen og meget af dit indhold bliver ikke nødvendigvis læst. Men hvis du bruger videoer eller grafiker kommer dine brugere i højere grad til at kredse om dit indhold, og det vil give nogle langt bedre brugersignaler, som vil kunne medføre bedre placeringer hos Google.


Skriv et svar