Ny hjemmeside, hvad gør du nu?

Der kan være flere forskellige årsager til, at du skal have lavet en ny hjemmeside, eller måske allerede har fået stablet en side på benene. Det kan også være, at den hjemmeside du har er for gammel, eller blot trænger til en opfriskning.

Find den rette til at lave din nye hjemmeside

Der er flere forskellige firmaer og sider, som kan hjælpe dig med at få lavet en ny hjemmeside. Noget som er godt at overveje, er hvem den typiske bruger på hjemmesiden er. Ønsker du, at folk kommer igen, eller skal de bare besøge siden en enkelt gang. Formålet med siden er også vigtigt, da det er med til at afgøre, hvordan siden skal designes og bygges op. Hvor mange funktioner skal der være på siden. Skal de besøgende kunne logge ind, eller er det en webshop med mange tilhørende funktioner, eller måske noget helt tredje.

Bureau, firma eller freelancer?

Vælger man at få hjælp til hjemmesiden, så kan man gå til et webbureau, et firma eller finde en, som arbejder freelance. Et bureau vil som regel kunne tilbyde flere services, og du vil som regel skulle tilkøbe det, hvis du for eksempel ønsker ekstra goder til din hjemmeside. Et firma er primært relevant, hvis ikke du skal bruge ekstra hjælp til digital markedsføring, branding eller hosting.
Så skal du også stå med mere af det på egen hånd. Hvis du går ud og finder en freelancer, så bliver det formentlig billigere. En freelancer er en enkelt person, som du så har direkte kontakt til, men det er sjældent at du kan få ekstra hjælp, udover det som du får til at hjemmesiden skal se nydelig ud og fungere.

Sørg for at aftalen er på plads

Når du har fundet det bureau, firma eller den freelancer du vil have hjælp af, så gør du klogt i at nå til 100 procents enighed om, hvad det er du skal bruge, og hvad du får den anden vej. Så ikke du oplever problemer ved at aftalen ikke har været indforstået af begge parter. Selvom en kontrakt kan lyde gammeldags, så vil de i mange tilfælde være en god ting at få lavet, ikke kun for din egen skyld, men også for vedkommende i den anden ende.

Hvad vil jeg selv stå for på siden?

Der er forskellige former at bygge siden op på. De fleste vælger gennem kodning af siden, men så skal du afgøre om du selv vil sidde med eventuelle problemer, når det gælder om at få kodet hjemmesiden rigtig, ellers kan du betale dig fra det, så der sidder andre og koder for dig, og gør, at din side fremstår og fungere lige som du ønsker. Google Analytics er også relevant at bruge, da det er gratis, og fungerer super fint. Det kan specielt hjælpe dig på vej til at se hvem der besøger din hjemmeside, og hvor de er fra. Det kan hjælpe dig til at præcisere designet, netop til den ønskede målgruppe.


Skriv et svar