IT gør produkter bedre!

Denne korte artikel vil give dig en ide om, hvordan man i dag bruger IT til at lave forskellige produkter bedre og sjovere. Det ser man bl.a. i gadget-branchen, hvor størstedelen af udvalget hos de store forhandlere i dag består af elektroniske gadgets, hvor IT indgår som et centralt element for at få dem til at fungere sammen og dele informationer mellem brugeren og produktet. Et eksempel på dette kunne være en online webshop som DinGadget.dk, der har et stort udvalg af elektroniske gadgets.

Informationsstrøm

Hvis vi f.eks. tager udgangspunkt i DinGadgets Bluetooth Højtaler Remax M9, så kan man tydeligt se, hvor forbundet den er med brugeren og andre elektroniske produkter. For overhovedet at kunne fungere og afspille sange skal M9’eren først være connected med enten en smartphone, tablet eller en computer over Bluetooth. Derudover kan den kun oplades gennem et USB-kabel ligeledes til en computer. Den er derfor dybt afhængig af den teknologiske informationsstrøm som tilpasses verden over i alverdens elektroniske produkter, så de kan bruges i et stort samspil. Det er det der gør at hardware produceret i Kina kan kobles sammen med software fra den vestlige verden.

Unikke produkter

Man ser dog også eksempler på flere virksomheder, der forsøger at lave unikke produkter, der ikke passer sammen med andre elektroniske produkter såsom Apple for at differentiere sig fra konkurrenterne. Men det kan også give massive udfordringer og bagslag, for da de for nyligt ændrede deres form på lydstikket i den nye Iphone fra før at være et almindeligt AUX-stik størrelse til kun at virke med deres eget nye lydstik, så skabte det ramaskrig verden over, fordi folk så skulle til ud at investere i adaptors tilderes andre enheder, hvis de ville have den nye Iphone. Og det er ikke i forbrugerens interesse, at produkterne ikke kan forbindes. Det er i stedet simpelhed og samspil mellem de elektroniske produkter, som vi forbrugere gerne vil have og det skal producenterne huske på trods af deres lyst innovative og nytænkende fremgangsmåde også giver nye muligheder!

Fremtiden byder på digitalisering

Fremtidens produkter bliver kun mere IT-præget og digitaliseret, hvor bl.a. kunstig intelligens (AI) vil blive en central del af verdens kommende produkter. Robotter kommer angiveligt til at afhjælpe jobs, og sørge for almindelige gøremål i hjemmet ved hjælp af netop AI. Det er derfor spændende at se, hvor udviklingen vil bære os hen af om bare 10-20 år, men en ting er sikkert; IT vil kun blive større og mere væsentlig for producenter i alle brancher. Det er derfor også noget man bør have ekstra fokus på allerede fra folkeskolen af, så de kommende generationer bliver bedre belærte i IT og hvilke muligheder det giver, så de kan være med til at forme en endnu bedre fremtid. Men det er et helt kapitel for sig selv og jeg anbefaler derfor, at man foretager en søgning på Google om dette for at læse mere detaljeret artikler om emnet. Der findes nemlig allerede mange interessante forudsigelser om fremtidens IT og de produkter det vil have en indvirkning på – det er spændende læsning! Se et eksempel som Billigdråber.dk


Skriv et svar