Invester i aktier og tjen penge – 3 gode tips til dig som er ny til aktieinvestering

De fleste mennesker med sans for penge og overskud på kontoen, investerer en procentdel af deres penge i aktier. Her får du en kort guide i, hvad du kan gøre, hvis du ønsker at øge overskuddet af din investering, og tjene ekstra penge, ved siden af jobbet.

Skaf kapital

De fleste investorer, har som reelt et relativt stort kapital, de kan bruge og investerer med. Hvis du står med en drøm om at investerer penge i noget, men egentlig ikke har egenkapital til det, er der andre muligheder for at skaffe et kapital som er stort nok.

  1. Sælg nogle af dine aktier. Hvis du allerede er den heldige ejer af aktier, som du måske har haft længe, er det måske på tide, at sælge ud af dem. Herved kan du investere på ny, med penge, som reelt ikke skader dig at miste, hvis du på længere sigt finder ud af, at det var en fejlinvestering.
  2. Lån penge. At låne penge, kan hurtigt få dig tættere på din drøm, om at investere. Du skal dog huske at du skal betale beløbet tilbage, plus renter. Her er det vigtigt at du tænker dig godt om inden, og overvejer sandsynligheden for at du får din investering igen, plus overskud. På tempest.dk kan du se forskellige lånemuligheder, fra forskellige banker.
  3. Lån af private. Hvis du har private venner, som kan give dig et lån med en bedre rente (eller ingen rente), er det også noget som du kan overveje i din søgen efter kapital.

Nogle grundlæggende råd om aktiehandel

Der er intet der er rigtigt eller forkert, når det kommer aktieinvestering. Der er dog visse handlinger, som der er større risici ved. Derudover er det en god idé at læse om emnet, samt lære de forskellige begreber at kende, inden du springer ud i det.

Risikospredning

Risikospredning er nok det mest kendte udtryk indenfor aktieinvesteringer. Begrebet risikospredning, er meget ligetil, og går ud på at man ”spreder sin risiko” ved at investere i mere end ét selskab. På den måde, undgår du at miste ”alt” hvis en af virksomhederne går konkurs.

Selskabets troværdighed

Det er vigtigt at du har undersøgt virksomheden til bunds, inden du investerer. Der findes selskaber, som udgiver sig for at være mere, end de egentlig er. Det betyder, at hvis du investerer penge i et selskab, som du af en eller anden årsag, har fået anbefalet, så undersøg virksomheden grundigt.

Husk altid at være kritisk når du får råd og tips til aktieinvestering. Aktieinvestering kan man aldrig helt regne med, da der aldrig er noget som er sikkert. Det kommer an på markedet, virksomheden og investorerne.

Sæt et mål

Hvad er dit mål med investeringen? Skal du op og have en værdi på en million kroner eller mere? Det er klogt at sætte et mål, så man hæver gevinsten i tide. På den måde eliminerer du ”hvad nu hvis” følelsen, når du rammer dit mål og får hævet gevinsten. Du kan også sætte et mål i hvordan du vil bruge pengene. Skal de gå til en sejlbåd eller et sommerhus? Måske en ny investering? Mulighederne er mange.  


Skriv et svar