GPS-udstyr til dit kæledyr – hvorfor?

I det digitale samfund kan vi alle nemt kan finde hinanden gennem GPS’en i vores smartphones. Det var kun et spørgsmål om tid før menneskets bedste venner, vores kæledyr, også skulle kunne findes via GPS. Man ser desværre ofte efterlysninger af hunde og katte, og i sådanne situationer kan kæledyrsejerne have brug for hjælp til at finde dem igen. Den hjælp kan være i form af GPS-udstyr til kæledyrene. Der findes efterhånden smarte digitale løsninger til det hele – også til dine kæledyr.

Hvordan fungerer en GPS-tracker?

Nogle GPS-trackere tilbyder kæledyrsejere muligheden for at oprette en ”sikkerhedszone”, hvor den tilhørende app giver ejeren besked så snart kæledyret bevæger sig ud af sikkerhedszonen. Læs mere om GPS-udstyr til hunde her.

Bestemte GPS-trackere giver også ejeren mulighed for at se hvor kæledyret har været mens ejeren har været væk fra hjemmet. Det kan bruges hvis ejeren er i tvivl om hvorvidt katten har lavet narrestreger om natten eller om hunden har været på afveje. Dagen efter kan ejeren gennemgå kæledyrets bevægelser på sin smartphone.

Der er mange situationer hvor en GPS-tracker er en god løsning for kæledyrsejere. Nogle hunderacer har en tendens til at stikke af under lufteturen eller fra haven, hvis de finder noget spændende at udforske, og her kan en GPS være den hurtigste genvej til at finde dem igen. Katte bevæger sig ofte ud om natten, og hvis de ikke kommer hjem igen, er katteejerne helt på bar bund om hvor de kan befinde sig.

Hvorfor er GPS-udstyr en god idé til din hund eller kat?

Der er flere grunde til at overveje GPS-udstyr til sin hund eller kat. En af grundene er dyretyverier, der desværre er blevet en kedelig del af livet som dyreejer i dagens Danmark. Hvis det skulle ske, vil en GPS-tracker i halsbåndet være en medhjælpende faktor til at finde kæledyret igen, eller som en start, vise hvor kæledyret befandt sig da det blev stjålet.

I vintermånederne er der desværre en del trafikulykker på mørke veje, der involverer kæledyr, der ikke bliver set før det er for sent. Hvis ens hund eller kat ikke er kommet hjem eller er stukket af fra hjemmet, kan man tjekke GPS-trackeren og forhåbentlig finde kæledyret igen, før det er for sent. Noget GPS-udstyr har også integreret lys, som kan hjælpe ejeren med at finde kæledyret i mørket.

Godt at være opmærksom på for kæledyrsejere

  • GPS-udstyr til kæledyr kan for det meste klare vind og vejr, men undersøg det inden din hund hopper i vandet. Ofte har udstyret ikke godt af at opholde sig for længe i vandet, men kan sagtens klare en fugtig tur gennem græsset.
  • Kæledyrsejere skal også være opmærksom på at udstyret skal oplades alt efter hvor ofte det bruges. Undgå at stå i en situation hvor GPS-udstyret er løbet tør for batteri.
  • Har man flere dyr kan man nemt oprette en profil til hvert af sine kæledyr. Hvis man er flere i husstanden, der gerne vil følge med i kæledyrenes færden, kan flere hente appen og tracke de samme kæledyr via GPS.

 


Skriv et svar