Fremtidens streamingbranche

Streamingtjenester som Spotify og Netflix har revolutioneret vores måde at høre musik og se film/serier på. For en mindre månedlig ydelse kan du streame utallige af sange, film, serier og TV-programmer. Verden er i konstant forandring og det kan kun forventes, at vores måde at streame på også vil forandre sig. Hvilke ting og forandringer kan vi forvente at se inden for streamingbranchen i nærmeste fremtid? 

1.Mere konkurrence

Streamingbranchen inden for film og serier er i forandring. Netflix oplever at deres rettigheder til deres mange store titler er ved at udløbe, hvilket har øjnet en mulighed for konkurrenterne. Dette har ført til at der i især USA er kommet et hav af nye streamingtjenester til. I takt med at Netflix mister rettighederne til de store titler, så udnytter produktionsselskaberne dette til at lancere deres egne tjenester. Tidligere i 2019 opkøbte Disney f.eks. Fox, hvilket giver dem rettighederne til mange store titler, der vil blive tilgængelige på Disneys nye streamingtjeneste Disney+. Heriblandt finder man Star Wards, The Simpsons, Avatar og mange andre. 

2.Originalt indhold

Pga. den øgede konkurrence, der bl.a. skyldes førnævnte trend i at produktionsselskaberne ikke fornyer kontrakterne med Netflix, så er Netflix blevet nødt til at tænke nyt. De seneste år har Netflix derfor investeret enorme summer penge i produktionen af egne film og serie, hvilket bliver markedsført som ”Netflix Originals”.  Dermed bliver det essentielt for Netflix at kunne udbyde originalt indhold til deres kunder. Dette er udvikling som også ventes at ramme Europa, og vi kan derfor forvente at flere tjenester kommer til, og at disse i høj grad udbyder egne film og serier. 

3.Pakkeløsninger

Da der kommer flere streamingtjenester til – både inden for Tv, film og serier, men også inden for musik, lydbøger og andet – så bliver det mindre overskueligt for kunden. Dette har ført til at man i dag kan købe pakkeløsninger, blandt andet i forbindelse med køb af mobilabonnementer, hvor du samtidig får adgang til en række streamingtjenester. Blandt andre tilbyder Telmore et abonnement kaldet Telmore Play, hvor man i sit mobilabonnement også får adgang til HBO Nordic, Viaplay, TV2 Play, Bookmate og Telmore Musik. Denne trend forventes at fortsætte, og vi vil højst sandsynligvis også se andre abonnementstjenester, hvor sådanne pakkeløsninger vil indgå. 

4.Streaming af computerspil

Indtil videre har spilindustrien undgået streaming-revolution, som det meste af underholdningsindustrien er blevet ramt af. Dette kan der snart komme en ændring på, da der pt. investeres stort i at blive den nye Netflix inden for videospil. Tilbage i oktober 2018 begyndte Google med deres tests af en spil-streamingtjeneste kaldet ”Project Stream”. Den cloud-baseret tjeneste siges at være i stand til at streame videospil op til 4K-opløsning med 60 FPS. Projektet går nu under navnet Google Stadia og andre selskaber er også begyndt på noget lignende. Microsoft tester en lignende service kaldet Project xCloud og angiveligt skulle Amazon, EA, Nvidia også være interesseret eller allerede i gang med at teste lignende løsninger. Sony, som ejer PlayStation, har allerede en cloud-løsning kaldet PlayStation Now, så spilindustrien er altså tæt på også at blive revolutioneret af nutidens streamingmuligheder. 

 


Skriv et svar