Fordele ved at købe brugte computere

Der er 3 måder man kan købe en ”ny” computer på

1. Købe den som ny
Fordele: Der er fuld garanti på og produktet er nyt.
Ulemper: Dyrt

2. Købe den som brugt af privat person
Fordele: Ofte billigst
Ulemper: Ingen garanti eller sikkerhed

3. Købe den som brugt af et firma
Fordele: Billigt og garanti
Ulemper:  Ingen

Det billigste plejer at være at købe af en privat person, men hvis computeren går i stykker dagen efter. Kan det alligevel blive en dyr omgang. Som køber kan du heller ikke være sikker på hvordan han har behandlet sin computer. Er den blevet gjort rent ordentligt? Har den kørt 24 timer i døgnet? Der er stor usikkerhed forbundet med sådan et køb, og det frarådes alle der ikke har forstand på hardware.

Køb din computer via et firma

Derfor er mulighed nummer 3 blevet rigtig populært, de seneste par år.  Fordelen ved at købe brugt af et firma er at du beholder garantien typisk mellem 1-2 år. Så er du lige så godt stillet som hvis du købte en ny computer i emballage. Prislejet ligger i mellem 1 og 3. En anden grund til at det her koncept er blevet så populært er, at det er skånsomt for miljøet at genbruge IT.

Compware.dk har lavet en undersøgelse omkring priserne på brugte computere, for at se hvor meget der egentlig er at spare, og overraskende nok går skalaen fra -22,5% til 57,8%. – Ja, du læste rigtig, det kan faktisk være dyrere at købe brugt.

Prissammenligningen er mellem nye og brugte computere købt hos firmaer. Der er en klar tendens omkring, at billige bærbare computere ikke giver særlig god mening at købe brugt. F.eks. en computer som Lenovo Miix 320 som koster under 3000 kr. i butikkerne (Nogle gange under 2000 kr.). Brugt prisen er nogle gange højere, eller også må du gå på kompromis med underlige ting.

Et andet eksempel er brugte gaming laptops. For det første er der ikke særlig mange tilgængelige rundt omkring, og for det andet, så i det eksempel vi undersøgte som var en ASUS, var den nye faktisk billigere end den brugte. Hvis du derimod skal have en gaming stationær computer, kan du spare penge på at købe den brugt.

Konklusionen er at der er penge at spare på at købe brugte computere, men det er ikke altid der er en særlig stor økonomisk gevinst. Undgå billige computere og gaming computere, og køb kun kraftige maskiner brugt.

 


Skriv et svar