Beskyt din virksomhed, mod folk med lange fingre

Der er meget man kan gøre for at beskytte sin virksomhed mod tyveri. Virksomheder ligger oftest inde med en masse spændende, mere kostbart udstyr, som tyveknægte gerne vil have fingerene i. Her er tre af de bedste muligheder for at sikre dine værktøjer ved tyveri.

Tyverimærkning

Moderne virksomheder ligger inde med en masse elektronik, hardware og værktøjer, som er nemme ofre for tyveri, når medarbejderne har fået fri eller er taget på weekend. Tyverimærkning anbefales af politiet, da mærkningen kan bruges til at holde styr på essentielle arbejdsredskaber, inventar og undervisningsudstyr i løbet af dagen. For de fleste skoler, institutioner og virksomheder handler tyverimærkning primært om at beskytte det mest værdifulde udstyr mod tyveri samt at øge chancen for at få det igen, hvis det først bliver stjålet.

Man benytter primært mærkningen, da det gør det sværere for tyven at omsætte tyvekosterne som hælervarer, da de nemt kan føres direkte tilbage til ejermanden. Mærkningen gør det hermed lettere for politiet at forbinde tyvekosterne til et bestemt indbrud eller tyveri, og derved får de nemmere ved at finde og straffe de kriminelle.

Hvis man ikke vælger at tyverimærke sine værktøjer og man mister dem, betyder det først og fremmest, at du ikke kan passe dit arbejde optimalt. Derudover skal du bruge tid og penge på både at starte en forsikringssag og på at genanskaffe nye arbejdsredskaber. Det er altid rart at være sikret og det kan skabe unødvendig stress, hvis man ikke tør forlade værdigenstande i virksomheden uden opsyn.

Mærkningen kan være på flere forskellige måder. www.safegroup.dk laver både permanent mærkning, hvor mærkningen kun kan fjernes, hvis overfladen ødelægges på genstanden. Dette kaldes også en kemisk mærkning. En usynlig mærkning er god, hvis det skader genstanden, hvis mærkningen er synling, der kan blandt andet være tale om kunst i dette tilfælde. En usynlig mærkning kan blandt andet ses ved UV belysning. 

Sikker opbevaring

Ved sikker opbevaring menes der forskellige typer for sikkerhedsskabe. Sikkerhedsskabe er en bred betegnelse for blandt andet nøgleskabe, pengeskabe og computerskabe. Sikkerhedsskabe giver virksomheden, skolen eller institutionen mulighed for at opbevare vigtige værdier på en forsvarlig og tyverisikker måde. Ud over at have en præventiv virkning mod tyveri, kan sikkerhedsskabet medvirke til at få styr på hverdagen og skabe arbejdsro for medarbejdere og elever.

Sikkerhedsskabe er et af de bedste værn imod tyveri og indbrud. Tyverisikker opbevaring af IT-udstyr, værktøj, dokumenter, kontanter og andre vigtige værdier, er super vigtig, da det blandt andet sikrer tryghed og ro i hverdagen.

Når man skal vælge en tyverisikker opbevaringsløsning, er det en god idé at undersøge, om sikkergedsskabet er godkendt. Nogle skabstyper er tyvericertificerede eller brandsikre, hvilket højner sikkerheden i tilfælde af netop indbrud og brand.

Fastgørelse

Fastgørelse er en fysisk sikring af smart-tv, projektorer, computere, tablets og andet elektronisk udstyr. Arbejdsredskaberne bliver der, hvor man forventer at benytte det i hverdagen. Dette er en god idé, særligt hvis det ikke er nødvendigt at flytte på genstanden og den hermed sagtens kan være fastlåst.

Formålet med denne type tyverisikring er at forhindre en tyv i uden videre at stjæle en dyr computer eller fladskærm fra kontoreteller undervisningslokalet. Når computeren er fastgjort til en bygningsdel eller til et bord, vil det nemlig være ganske svært for tyven at slæbe afsted med værdigenstanden.

Der findes flere muligheder for fysisk tyverisikring af blandt andet computere, tablets, fladskærme og projektorer. Tyverisikringsbeslag eller kabelsikring er specielt designet apple-produkter. Kabelsikring kan for eksempel være en god og økonomisk fordelagtig sikringsløsning til stationære computere på skoler og uddannelsesinstitutioner som sikring imod spontan tyveri.


Skriv et svar